Reteta veche din Ardeal: Coaca (Traditii Culinare Romanesti)

 • Reţeta face parte din a doua ediție a programului de educație culinară "Descoperă tradiţiile culinare româneşti!" derulat de agenţia de relaţii publice, Russenart Communications în parteneriat cu brandul Gold Maya și Kotanyi Romania.
  Rețeta veche din Ardeal "Coacă" provine din satul Lăzești, Comuna Vadul Moților (Județul Alba) și a fost preparată de Dan-Silviu Boerescu a.k.a. Bucătărescu, în cadrul Campaniei "Descoperă tradițiile culinare românești!".
  Fotografiile rețetei au fost realizate de Point Studio iar filmul de preparare a fost produs de New Multimedia Solutions.
  Ingrediente:
  • 1 ou
  • Făină Gold Maya cât cuprinde
  • Sare Kotanyi
  Mod de preparare
  Se pregateste un aluat de tăiței (Oul împreună cu praful de sare și făina Gold Maya se amestecă și se framântă bine). Apoi se întinde o foaie subtire, se ruleaza și se taie marginile.
  Se desface aluatul și se taie bucăți de diferite dimensiuni care se coc pe plită (sau in cuptor).
  Mod de servire
  În trecut era un produs pe care gospodinele il făceau pentru copii atunci cand pregăteau tăițeii de casă.
  În prezent poate fi folosit cu succes în loc de gustari sau "snacks"-uri făcute în casă, fiind un produs sănătos, fără grăsimi.
  Despre parteneri
  Din ianuarie 2014, derularea activităților din cadrul Caravanei "Descoperă tradiţiile culinare româneşti!" se realizează cu sprijinul brandului de morărit Gold Maya și al brandului de condimente Kotanyi Romania.
  Prezent pe piața din România din anul 2000, brandul Gold Maya înglobează toate calitățile și valorile unui brand de morărit premium sub o etichetă tradițională. Folosind cereale atent selecționate și procesate la cele mai înalte standarde de calitate, Gold Maya oferă făină de mălai grișat precum și făină de grâu BL 00, BL 55 și BL 65. Cu făina Gold Maya se pot pregăti retete tradiționale, produse de panificație, patiserie etc.
  Înființată în 1881, compania Kotanyi oferă peste 4.500 de produse către clienți din mai mult de 20 de țări diferite. Din 1981, compania este condusă de Erwin Kotanyi. Întotdeauna preocupat de cea mai buna calitate a produselor, Kotányi își testează regulat produsele: în Mai 2003 Kotányi implementeaza sistemul de certificare a calității ISO, o înaltă apreciere pe piața produselor alimentare.
  Despre programul de educație culinară
  Caravana "Descoperă tradițiile culinare românești" este a doua ediție a programului de educație culinară derulat de agenția Russenart Comunications în parteneriat cu brandul Gold Maya și Kotanyi Romania, în perioada ianuarie -- decembrie 2014.
  În 2014 programul educațional este sprijinit de 75 de parteneri media (televiziuni, publicații tipărite și online, bloguri): Agro TV, Amelie.ro, Absolut TV, Autentic Promotion, Bucatarescu.ro, Bucataria Culinara, Bucataria pentru toti, Calendar Evenimente, Campus TV, Casa mea, Cazino Magazine, Culinar.ro, Carticica Practica, Cefacemimi?, CityBest, Coolinaria, Constanta Blog, deBanat.ro, ecuisine.ro, Descopera Romania, Dacic Cool, De savurat, ele.ro, eurocadouri.com, eva.ro, Euforia TV, Fabrica de Carne, Fabrica de lapte, Fapt divers, Food & Bar, Foodblog, Garbo.ro, Gastromag, Gastro Media, Gatitul.ro, gustos.ro, Horeca Romania, HRB Expert, iasifun.ro, Imaginea mea, Infoest, InfoAliment, inoras.ro, jurnaldebucuresti.com, La Bucatarie, Lugoj Online, Magazin Salajean, Monitorul de Botosani, metropotam.ro, Mujer, Monitorul de Galati, Online Sudent, Orasul Suceava, Papa bun, Pap Tot, Radio Fix Botosani, ReplicaVedetelor.ro, Restograf, Retete ca la Mama, Retetele Marianei, Romania libera, Romania pozitiva, Satmareanul.net, Senso TV, Somes TV, stiuunloc.ro, Tabu, Timisoara Express, traditionalromanesc.ro, Vacante la tara, Viata Buzaului, Woman TV, WorldWide Romania, Ziarul Actualitatea, Ziarul de Iasi.
  Rețetele tradiționale ardelenești au fost preparate de Dan-Silviu Boerescu a.k.a. Bucatarescu la Point Studio.
  Rețetele tradiționale ardelenesti promovate în cadrul proiectului au fost primite de la Castelul Prințul Vânător și Dracula, Vila Honor și Pensiunea Valea Mariilor din Ardeal.
  Mai multe detalii despre proiect pot fi găsite pe site-ul www.traditiiculinareromanesti.ro, pe blogul www.traditiiculinareromanesti.wordpress.com și pe pagina de Facebook www.facebook.com/TraditiiCulinareRomanesti .

  Category : Traditii Culinare romanesti

  #reteta#veche#din#ardeal#coaca#traditii#culinare#romanesti

arrow_drop_up