Vitamina C - medicamentul miraculos trecut cu vederea

Vitamina C - medicamentul miraculos trecut cu vederea


În școala de medicină, se petrece puțin sau deloc timp pe vitamine și mii de ore de instrucțiuni petrecute pe produse farmaceutice (medicamente). Ca rezultat, majoritatea medicilor sunt „cu handicap educațional” în ceea ce privește vitaminele.

Pe vremea „coabiilor de lemn și a oamenilor de fier”, cea mai de temut boală era scorbutul. Era rezultatul lipsei de vitamina C. Căpitanul Cook și alții au constatat că un pic de suc de lămâie sau de lamaie la fiecare câteva zile îl împiedica și îi țineau pe marinarii mai capabili să-și facă datoria față de Rege și Țară. Aici a ajuns să fie aplicat termenul „limey” marinarilor englezi.

MITUL: La începutul secolului trecut, guvernul american de atunci a devenit ceva mai îngrijorat de sănătatea publică decât guvernul de astăzi și a finanțat mai multe companii de cereale pentru a cerceta și a găsi o cantitate minimă de vitamine care să prevină bolile de deficit de scorbut, pelagra, și beri-beri.

Desigur, companiile de cereale erau preocupate în mare parte de pelagra și beri-beri, (deficiențe de niacină - cunoscută atunci sub numele de B3 și deficiență de B2. Așa că, au înființat o diagramă MINIMĂ ZILNICĂ (MDA). A fost (și este) conceput pentru a fi abia suficient pentru a preveni aceste trei boli teribile de deficit.A fost modificat și adăugat pe parcurs.

De asemenea, pe parcurs, industria alimentară a făcut lobby cu succes pentru a schimba acest nume în „Recommended Daily Allowance”. Acest lucru sună mai bine și face publicul să creadă (așa cum cred acum) că acest RDA este într-un fel suficient de bun pentru o sănătate bună. RDA cu siguranță NU este suficient pentru o sănătate bună. Acesta este mitul care a fost promovat prin publicitate. Cantitățile RDA abia sunt suficiente pentru a preveni sănătatea proastă. În special cu vitamina C.

Din cauza acestei largi convingeri, chiar și cercetătorii sunt induși în eroare. Deoarece DZR pentru vitamina C este de numai 75 mg (mai puțin de o portocală pe zi), atunci orice cantitate de 5-10 ori acea cantitate TREBUIE să fie o „megadoză”. Și această cantitate este folosită pentru a testa vitamina C și pentru a „demonstra științific” că vitamina C nu poate vindeca deloc o răceală, o gripă sau o boală transmisă de virus. Luați astfel de „studii” cu un agitator de sare!

Ceea ce nu este bine cunoscut este RDA pentru „sănătate bună”. Se pare că înseamnă aproximativ 4000 mg (4 grame) de vitamina C pe zi la 150 de lire sterline de fiecare primată. Fiecare veterinar de la grădina zoologică știe acest lucru și, deoarece o maimuță de 150 de lire sterline este foarte valoroasă, se asigură cu atenție că primește această cantitate în alimente și suplimente de vitamina C. Deoarece vitamina C durează în sânge doar 4 ore sau cam asa ceva, împărțirea oricărei doze este Cel mai bun. Eu folosesc 2 grame AM și PM din acest motiv.

Trebuie să știți că toate primatele, inclusiv maimuțele (și noi) au pierdut o enzimă foarte importantă în urmă cu aproximativ 65 de milioane de ani, care a schimbat chimic glucoza (zahărul din sânge) în vitamina C din sânge. Practic, toate celelalte animale produc de fapt vitamina C în corpurile lor, crescând-o cu stres și/sau boală. De aceea, pisicile, câinii, vulturii și alte animale pot mânca carne moartă încărcată cu bacterii și nu se pot îmbolnăvi. (dacă am putea recupera acea enzimă, am fi foarte sănătoși cu toată mâncarea nedorită care se transformă în glucoză.) Ei bine!

Acel raport de aproximativ 4 grame la 150 de lire sterline de greutate corporală pare a fi unul destul de bun pentru stabilirea liniilor directoare de „bună sănătate” pentru vitamina C. Un șoarece mic generează o cantitate medie proporțională de vitamina C zilnic. La fel și o vaca sau un elefant. Cantitățile reale care sunt generate depind de cât de mult este necesar pentru a combate orice stres, a lupta împotriva germenilor etc. Studiile arată că majoritatea animalelor pot genera de 0 ori mai mult decât este necesar.

Cântăresc aproximativ 200 de kilograme și mănânc suficiente fructe întregi, încât să cred că 4 grame pe zi sunt potrivite pentru mine. Iau 2 grame la micul dejun și încă 2 grame la cină, lăsând amiaza pentru a lua alte vitamine și minerale. În acest fel, mineralele suplimentare necesare nu sunt scoase din fluxul sanguin de vitamina C prea repede.

VITAMINA C ȘI „GERMII”: Probabil cea mai importantă sarcină pe care o face vitamina C este să omoare bacteriile și celulele virale din sânge. Să le numim pe ambele „germeni” pentru simplitate. Amintiți-vă că această ucidere este eficientă numai în fluxul sanguin. Dacă „germenii” pătrund într-un organ sau într-o celulă, vitamina C nu poate ajunge la ei.

Vitamina C ucide invadatorii combinându-se cu ei, iar acest lucru consumă vitamina C disponibilă destul de repede. Bacteriile și virușii se înmulțesc rapid. Ambele se dublează în aproximativ 20 de minute. Aceasta înseamnă că dacă luați doar suficientă vitamina C pentru a ucide jumătate din invadator înainte de a fi epuizat, în alte 20 de minute, invadatorul revine la puterea anterioară.

Foarte puțini dintre acești oameni de știință folosesc mult mai mult decât câteva grame de C în testele lor. Să presupunem că se utilizează 2000 mg. Asta ar putea ucide jumătate dintre invadatori, ca în exemplul de mai sus. Sau, să fim foarte generoși. Să presupunem că acea doză ucide 99% dintre invadatori. Ai crede că durează doar 140 de minute pentru a reveni la puterea inițială?

De aceea, este necesar să saturați sângele cu vitamina C și să-l mențineți saturat pentru o perioadă de timp pentru a ucide toți invadatorii. Acest lucru necesită cantități masive de vitamina C. Acum vedeți de ce unele dintre „studiile științifice” despre vitamina C nu sunt deloc atât de științifice. Din nou, un caz clar de handicap educațional.

VITAMINA C ȘI TOLERANȚA intestinului; Deși este imposibil să vă faceți rău prin supradozaj cu vitamina C, există un punct în care „supradozajul” provoacă diaree. Acesta este de fapt un semnal foarte interesant. Acolo unde acest punct de saturație este pentru orice individ este diferit și depinde de mai mulți factori, toleranța intestinală este utilizată de terapeuți alternativi pentru a determina nivelul real de saturație. Supradozați până la punctul în care începe diareea, apoi reduceți-l chiar sub acel punct.

Problema este cum să reduceți până la acel „punct” chiar înainte de diaree. Reduceți prea puțin și riscați ca „germenii” să se recupereze, să se înmulțească și să scape din nou de sub control. Prea mult, iar diareea poate provoca deshidratare. (Oricum, diareea nu este prea distractivă.)

Ori de câte ori mă gândesc că s-ar putea să apară o gripă sau o răceală, încep să iau 2 grame la fiecare oră până când încep doar diareea. Apoi am redus la fiecare 2 ore sau poate la fiecare 2,5 ore încercând să mențin fluxul sanguin saturat cu vitamina C și încercând să mențin doar acel punct între saturația sângelui și diaree.

Pe măsură ce „germenii” sunt uciși, toleranța intestinală devine din ce în ce mai scăzută, așa că trebuie să continuați să reduceți până la punctul de sub diaree.

Dacă nu ajungeți la această toleranță intestinală, atunci nu ați primit suficientă vitamina C. Am văzut pacienți ajungând la 65 de grame de vitamina C într-o zi. Uneori ajung la peste 40 de grame într-o zi cu gripă, dar se termină în 24 de ore.

VITAMINA C ȘI CANCERUL: Cercetarea vitaminei C asupra cancerului nu este deloc nouă. Singurul nostru câștigător de două ori al premiului Nobel - Linus Pauling - a scris pe larg despre acest subiect. El a făcut o cercetare în Scoția cu 100 de cazuri „terminale” de cancer și alte 1000 de cazuri „terminale” folosite ca martori. (Cazurile terminale înseamnă că persoanele au aproximativ 3-6 luni de trăit). Pacienții testați au primit 10 grame pe zi în doze divizate, iar martorii nu au primit niciuna.

Rezultatele au fost uluitoare. După cum îmi amintesc, aproximativ 80-90% dintre martori au murit în timp ce majoritatea celor testați încă trăiau. La final, toți martorii au murit, în timp ce cel puțin 40-50% dintre cei testați erau în viață, iar mulți dintre aceștia erau încă în viață 5 ani mai târziu după remisiune completă.

Încă o dată, handicapul educațional este prezent, puțini doctori în medicină realizează că este nevoie de cantități foarte mari de vitamina C pentru a satura sângele, iar fără aceasta, virusul câștigă din cauza ratei de reproducere. Adăugarea vitaminei C prin injecție este mult mai simplă pentru cantități mari.

S-a descoperit că cancerul este „mediat” de celulele virale pentru multe tipuri de cancer. Cu toate acestea, există mai multe tipuri de cancer - de prostată, de col uterin, de vagin și de sân care sunt mediate de hormoni, iar vitamina C este impotentă împotriva acestora.

Un fapt ironic: Linus a murit de fapt de cancer de prostată, totuși lua 18 grame pe zi de vitamina C. Acest factor de mediere îi era evident necunoscut.

După cum puteți vedea cu ușurință, acea cifră RDA de 75 mg este îngrozitor de scurtă și ne lasă foarte susceptibili atât la boli bacteriene, cât și la boli virale.

Vitamina C și chelarea: Aceasta ne aduce la una dintre cele mai importante utilizări ale vitaminei C - chelarea mineralelor, în special a metalelor grele care sunt toxice în cantități foarte mici.

Chelate înseamnă „a te apuca de” și există mai mulți chelatori diferiți utilizați astăzi. „Standardul” este o substanță chimică numită EDTA și puteți sta într-un birou al unui medic cu un ac în braț timp de o oră, de câteva ori pe săptămână, timp de câteva luni sau mai mult, și va elimina orice metal greu care este toxic.

Deși vitamina C nu este un adevărat chelator, funcționează aceeași magie de eliminare a mineralelor din sânge. O face prin combinarea cu toate mineralele (bune și rele) și făcând o nouă substanță chimică din combinație care este solubilă în apă. Aceasta înseamnă că poate fi filtrat de rinichi și excretat prin urină.

Amintiți-vă că elimină TOATE mineralele, așa că TREBUIE să suplimentezi cu mineralele necesare în timp ce le chelați pe toate.

Unul nou, numit zeolit, a avut rapoarte mixte, și mai sunt mai multe prezentate pe unele site-uri web alternative de sănătate. Nu le pot recomanda, pentru că nu am experiență cu ele.

Problema este că așa-numitele metale grele sunt toxice pentru om chiar și în cantități mici. Acestea includ mercur, arsen, plumb, cadmiu și chiar exces de cupru. (Am lucrat cu mai multe persoane schizofrenice cu exces de cupru, chelatându-l cu succes în fosta mea practică.)

Din moment ce nu eram medic, nu puteam prescrie EDTA sau alți chelatori. Așadar, am învățat că vitamina C funcționează la fel de bine ca orice chelator. Are, de asemenea, câteva avantaje față de terapiile comerciale de chelare. În primul rând, costul este mult mai mic. În continuare, aveți o sănătate generală mult mai bună în timp ce rezolvați problema, chiar dacă durează un an sau doi. Nu în ultimul rând, și cu siguranță nu în ultimul rând, nu există niciun pericol.

NU POTI SUPRADOZA VITAMINA C! Cel mai rău care se poate întâmpla, chiar și unui copil, este că poate provoca diaree.

Există unii MD care folosesc chelarea de ani de zile pentru a elimina excesul de calciu. Amintiți-vă că vitamina C elimină toate mineralele, așa că, în timp ce chelați în orice fel, trebuie să puneți înapoi mineralele „bune” de care corpul dumneavoastră are nevoie. (De aceea luați orice suplimente minerale la cel puțin 4 ore după ce ați luat vitamina C.)

Ideea aici este să scazi atât de mult calciul încât chiar și calciul care este „coloana vertebrală” a plăcii din artere și vene să fie eliminat. Restul plăcii constă din depozite de grăsime care sunt îndepărtate cu ușurință de sânge. Această terapie este mult mai ieftină decât operația by-pass și mult mai sigură, fără decese înregistrate. Recomand să-l folosești în loc de operația by-pass.

Măsurarea mineralelor: Există mai multe moduri de a măsura toate mineralele, dar niciuna nu este foarte precisă. Dacă măsurați sângele, obțineți o măsurare a ceea ce a fost atunci când a fost prelevată proba și aceasta poate fi foarte diferită câteva ore mai târziu.

Deoarece toate mineralele sunt excretate prin urină, o probă de acolo este puțin mai bună, deși poate varia foarte mult. O colectare de 24 de ore este mult mai precisă.

O altă cale de excreție a mineralelor este părul și unghiile. Fluxul sanguin depune mineralele în acele celule. Părul este un material perfect pentru biopsie. Nu se strică și poate fi expediat în toată țara într-un plic simplu.

Această metodă este destul de precisă, dar există un factor de confuzie. Există o diferență uriașă între mineralele care sunt necesare în organism și mineralele toxice. Mineralele care sunt toxice sunt recunoscute și sunt scoase foarte repede din fluxul sanguin de către ficat și stocate în diferite locuri în încercarea de a le ține departe de creier, unde pot provoca leziuni reale ale creierului.

Deoarece raporturile acestor minerale toxice sunt măsurate față de mineralele „obișnuite” necesare,
dacă există puțin sau deloc agent de chelare în fluxul sanguin, creierul nu va elibera acele minerale toxice din depozit.
La copiii cu autism, nivelurile de vitamina C și glutation (chelatori naturali) sunt adesea găsite foarte scăzute. Suplimentarea cu glutation nu pare a fi foarte eficientă, iar majoritatea medicilor nici măcar nu știu despre vitamina C ca chelator. Deci, rezultatul testelor pentru mercur la mulți copii cu autism este adesea negativ, chiar dacă copilul este încărcat cu mercur în depozit.

Acest lucru, în opinia mea, face parte din controversa despre mercurul din vaccinurile care provoacă autism. Testele obișnuite pentru toxicitatea minerală pur și simplu nu sunt suficient de precise pentru acești copii.

Dacă doriți să vă testați starea minerală, și în special starea minerală toxică, începeți să vă încărcați cu vitamina C cu cel puțin câteva zile înainte de un test de sânge sau de urină și cu câteva luni înainte de o analiză a părului. Această preîncărcare permite eliberarea oricăror minerale toxice din depozitare în fluxul sanguin și excreția ulterioară.

Un ultim punct despre vitamina C. Este făcută din zahăr de porumb. Există mulți oameni în SUA care sunt alergici la porumb. Dacă cineva are reacții alergice la mai multe vitamine, este adesea din cauza alergiei la porumb și este „necunoscut” ca atare de către persoană. Dacă acesta este cazul, va trebui să utilizați ascorbat de calciu în loc de acid ascorbic simplu. Forma CA este în general non-alergenică.

Biografia autorului: 

Dr. Bate a fost un pionier în terapia ortomoleculară/alternativă și inventatorul antrenamentului neuroliminal, o alternativă ieftină la foarte scump Neurofeedback (EEG Biofeedback).

arrow_drop_up