Crăciun tradițional boieresc moldovenesc la Vatra Neamului

 • Anul acesta vreau sa va invit la un Craciun chiar la Vatra Neamului, in spirit traditional boieresc moldovenesc.
  In timp ce pe focul din vatra se coc placinte si alivenci, poti gusta o vinegreta sau o piftie de curcan stand la o parola cu Florin Piersic. Sau poti savura o stiuca umpluta in compania unor comeseni de soi ai culturii romane , precum Cosbuc, Arghezi, Alecsandri sau Adrian Paunescu. Daca ti-e bine in tihna colindelor, poti sa te asezi si sa-ti depeni istoriile pribegiilor de peste an. Iar daca ti-e dor de “ prichiciul vetrei cel humuit, unde lega mama o sfara cu motocei de crapa matele jucandu-se cu ei” , astampara-ti setea de copilarie infruptandu-te dintr-o portie de “Cusma lui Guguta “sau de cozonac cu nuca si stafide .
  Interesul pentru elementele folclorice si culturale ce ne definesc ca neam, cat si conservarea acestora in cea mai autentica forma, este lesne de identificat la VATRA NEAMULUI . Prieteniile legate cu oameni de cultura si personalitati din Romania , pe care i-a apropiat de romanii basarabeni, nu putea duce decat la deschiderea a unui restaurant “Vatra Neamului” și pe partea stanga a Prutului unde a pastrat același decor traditional-boieresc, aceleași bucate tradiționale moldovenești cu insertii de preparate specific bucatariei slavone, serviciile personalizate pentru fiecare client in parte si atmosfera ospitaliera. Meniul generos ofera oaspetilor o gama vasta de preparate gatite dupa retetele traditionale dar si cateva specialitati emblematice gastronomiei slave. Vinoteca de asemenea, pastreaza in conditii optime vinuri de la cele mai reprezentative crame moldovenesti.
  Stilul decorativ reprezinta o perfecta imbinare sinestezica intre elemente istorice, traditiile si cultura neamului românesc de la origini pâna in prezent. Grija pentru valorile traditionale veritabile este consistent reflectata in originalitatea elementelor decorative, stilul arhitectonic impunator si ambianta specifica ospetelor regale. Arhitectura si mobilierul, nobile prin origine si forme, reflecta chintesenta stilului traditional si desavârsesc specificul acestuia perfect conservat.
  REALIZATOR CORINA VOICU
  OPERATORI ALEXANDRU ANDRIES si SILVIU CRANGUREANU
  EDITOR : STANISLAV PESCU

  Category : Traditii Culinare romanesti

  #crăciun#tradițional#boieresc#moldovenesc#la#vatra#neamului

arrow_drop_up
");