Comuna din România încălzită cu energie geotermală

  • Energia geotermală este soluția găsită de primarul unei comune pentru a reduce la minim cheltuielile cu încălzirea. Nu doar în instituții, ci și pentru populație, primarul din Lovrin, județul Timiș, a pornit un proiect ambițios: încălzire cu cheltuieli aproape zero pentru toți locuitorii.
    La acest moment, numai 20% din populația comunei Lovrin este racordată la încălzirea cu energie geotermală. Procentul va crește în perioada următoare, iar ținta este ca toți locuitorii să beneficieze de acest sistem.
    Primarul comunei Lovrin a găsit finanțare europeană pentru a înlocui vechea centrală cu un circuit nou. Pe baza experiențelor din trecut, se vor putea evita o serie de probleme care au cauzat costuri uriașe de întreținere a sistemului.
    Proiectul de încălzire a întregii comune cu energie geotermală este o premieră în România. Demersurile au început încă din 2019, iar edilul vrea să valorifice la maxim potențialul energetic al localității.
    Primarul Lovrinului este conștient că birocrația va continua să fie principalul dușman al investiției geotermale. Cu perseverență, edilul speră însă să depășească toate piedicile. Vrea ca localitatea lui să fie, în premieră, locul unde costurile de încălzire nu mai reprezintă o grijă pentru cetățeni.

    Category : Utile

arrow_drop_up