"Mareste-ti credinta": speranta pentru crestinii necasatoriti

 • Bărbați și femei s-au adunat la biserica ''New Life Providence'' din Virginia. Aceștia au trei lucruri în comun: sunt creștini, au peste 30 de ani și sunt necăsătoriți.
  ''Celibatul este o problemă în cultura noastră. Biserica este locul potrivit unde putem să discutăm despre asta. Trebuie să vorbim despre asta. Persoanele necăsătorite au și ele luptele lor'', spunea William Wells.
  Reporter coordonator pentru știrile CBN și autoare, Wendy Griffith a vorbit recent în fața acestui grup. A vorbit despre viața ei, ca persoană necăsătorită, și despre experiența care a ajutat-o să descopere dragostea pe care i-o poartă Dumnezeu.
  ''În urma acelei despărțiri, Dumnezeu mi-a arătat că l-am iubit pe acel bărbat, dar nu m-am iubit pe mine însămi. Când îți cunoști adevărata valoare, nu permiți ca cineva să se comporte cu tine în mod neadecvat'', spunea Wendy Griffith.
  Lecția învățată a determinat-o să scrie cartea: „You are a prize to be won”. Dumnezeu a folosit această carte ca să-i schimbe viața lui Diane Araj:
  ''Cartea părea să prezinte experiența prin care eu am trecut. M-a ajutat să am mai multă încredere în mine.''
  ''Am rămas uimită cum Dumnezeu poate să folosească cel mai greu an din viață, cea mai mare durere și să o transforme într-o binecuvântare pentru ceilalți'', spunea Wendy Griffith.
  Dumnezeu a procedat în acest fel și în cazul Melissei Dawn Simpkins. Este o antreprenoare de succes care locuiește în Washington D.C. După cum puteți vedea, aceasta nu este necăsătorită. Melissa spunea despre călătoria ei spre viața de cuplu că este o experiență din care speră ca și ceilalți să învețe.
  ''Am început să mă întâlnesc cu băieți pe la vârsta de 20 de ani. M-am îndrăgostit de un băiat cu care credeam că o să-mi petrec restul vieții. Când aveam vârsta de 25 de ani, acesta a murit. Juca baschet și a căzut. Dintr-o dată m-am confruntat cu întrebarea: „O să mă mai îndrăgostesc vreodată?” Și dacă o să se întâmple: „Oare îmi mai doresc să trec prin asta?”, mărturisea Melissa Dawn Simpkins.
  Aceasta spunea că după ce Dumnezeu i-a vindecat inima, cariera ei în domeniul strategiilor de brand s-a dezvoltat. A colaborat cu clienți renumiți, cum ar fi: jucătorul NBC Carmelo Anthony, cântăreața Mary J. Blige și lista continuă. Viața ei sentimentală este o altă poveste.
  ''Trecuseră zece ani și eu eram tot singură. Aveam o carieră minunată, dar nu eram căsătorită”, mărturisea Melissa Dawn Simpkins.
  Atunci Dumnezeu i-a spus un lucru...
  ''Mi-a spus: „Asta ai devenit. Permite-Mi să te ajut să devii cine ești cu adevărat.''', mărturisea Melissa Dawn Simpkins.
  Simpkins spunea că Dumnezeu vede imaginea de ansamblu și potențialul tău. Trebuie doar să aștepți ca El să lucreze.
  ''Eram la o petrecere, socializam cu diverși oameni. Un tip se oprește și-mi spune că ar trebui să zâmbesc mai des. Chiar îmi cumpărasem un tricou pe care scria: ''Zâmbește! Niciodată nu știi cine se va îndrăgosti de zâmbetul tău.'' Asta îmi amintea că trebuie să zâmbesc. Atunci nu zâmbeam, astfel că am zâmbit și i-am mulțumit. Un domn care trecea prin spatele celui care îmi spusese să zâmbesc s-a uitat la mine și mi-a spus: 'Nu mai vorbi cu el. Vino să vorbești cu mine.'''
  Aceasta nu știa pe atunci că acel bărbat o să-i devină soț și că experiența sa ca femeie necăsătorită o va determina să creeze organizația „Femei în centrul atenției”. Le ajută pe femei să aibă succes fără să-și piardă identitatea. Melissa crede că finalul fericit de care ea a avut parte îl poate avea orice persoană care-și dorește să se căsătorească.
  ''Sfatul meu este să-ți pui credința în practică și aici mă refer la a te aștepta ca Dumnezeu să facă mai mult. I-am spus lui Dumnezeu că aceasta este dorința inimii mele pe care El a pus-o acolo. I-am spus că nu-mi pasă dacă statisticile nu sunt de partea mea, ca femeie afro-americană care locuiește în Atlanta. I-am spus că am nevoie doar de el. I-am spus să facă tot ce este nevoie ca să-l întâlnesc'', spunea Melissa Dawn Simpkins.
  Asemeni Melissei, Wendy își pune credința în practică. Aceasta a dedicat cartea pe care a scris-o viitorului ei soț. Aceasta le spune celor necăsătoriți să nu-și piardă speranța.
  ''Dumnezeu spune: „Am altceva mai bun pentru tine.” Le încurajez și pe alte femei să nu se mulțumească cu mai puțin'', spunea Wendy Griffith.
  Stire difuzata in Mapamond crestin 566 - mai 2015 - ultimele stiri crestine: alfaomega.tv/stiri/

  Category : Biserica si credinta crestina

  #quot#mareste#ti#credinta#speranta#pentru#crestinii#necasatoriti

arrow_drop_up