Reteta din Maramures: Rites (Traditii Culinare Romanesti)

 • Ingrediente:
  500 g faina alba Gold Maya
  200 g zahar
  1 lingurita de sare
  1 lingurita de bicarbonat
  100 g ulei
  Mod de preparare:
  Intr-un bol se pune faina Gold Maya, sarea, bicarbonatul si apa si sa framanta pana se obtine un aluat gros.
  Aluatul obtinut se imparte in 4 bucati egale, care se intind sub forma unei placinte, iar peste fiecare foaie se adauga zahar si ulei.
  Fiecare bucata de aluat se ruleaza, apoi se impatureste in forma de melc si pe urma se intinde cu sucitorul.
  Se prajesc in ulei incins pana ce capata o culoare aurie.
  Reţeta face parte din a doua ediție a programului de educație culinară "Descoperă tradiţiile culinare româneşti" derulat de agenţia de relaţii publice, Russenart Communications în parteneriat cu brandul Gold Maya și Kotanyi Romania.
  Rețeta tradițională din Maramureș "Riteș" a fost oferită de Pensiunea Ideal, din Baia Mare, județul Maramureș și a fost preparată de Dan-Silviu Boerescu a.k.a. Bucătărescu, în cadrul Campaniei "Descoperă tradițiile culinare românești!".
  Fotografiile rețetei au fost realizate de Point Studio iar filmul de preparare a fost produs de New Multimedia Solutions.
  Despre parteneri
  Din ianuarie 2014, derularea activităților din cadrul Caravanei "Descoperă tradiţiile culinare româneşti!" se realizează cu sprijinul brandului de morărit Gold Maya și al brandului de condimente Kotanyi Romania.
  Prezent pe piața din România din anul 2000, brandul Gold Maya înglobează toate calitățile și valorile unui brand de morărit premium sub o etichetă tradițională. Folosind cereale atent selecționate și procesate la cele mai înalte standarde de calitate, Gold Maya oferă făină de mălai grișat precum și făină de grâu BL 00, BL 55 și BL 65. Cu făina Gold Maya se pot pregăti retete tradiționale, produse de panificație, patiserie etc.
  Înființată în 1881, compania Kotanyi oferă peste 4.500 de produse către clienți din mai mult de 20 de țări diferite. Din 1981, compania este condusă de Erwin Kotanyi. Întotdeauna preocupat de cea mai buna calitate a produselor, Kotányi își testează regulat produsele: în Mai 2003 Kotányi implementeaza sistemul de certificare a calității ISO, o înaltă apreciere pe piața produselor alimentare.
  Despre programul de educație culinară
  Caravana "Descoperă tradițiile culinare românești" este a doua ediție a programului de educație culinară derulat de agenția Russenart Comunications în parteneriat cu brandul Gold Maya și Kotanyi Romania, în perioada ianuarie -- decembrie 2014.
  În 2014 programul educațional este sprijinit de 72 de parteneri media (televiziuni, publicații tipărite și online, bloguri): Agro TV, Amelie.ro, Autentic Promotion, Bucatarescu.ro, Bucataria Culinara, Bucataria pentru toti, Calendar Evenimente, Campus TV, Casa mea, Culinar.ro, Carticica Practica, Cefacemimi?, CityBest, Coolinaria, Constanta Blog, deBanat.ro, ecuisine.ro, Descopera Romania, Dacic Cool, De savurat, ele.ro, eurocadouri.com, eva.ro, Euforia TV, Fabrica de Carne, Fabrica de lapte, Fapt divers, Food & Bar, Foodblog, Garbo.ro, Gastromag, Gastro Media, Gatitul.ro, gustos.ro, Horeca Romania, HRB Expert, iasifun.ro, Infoest, InfoAliment, inoras.ro, jurnaldebucuresti.com, La Bucatarie, Lugoj Online, Monitorul de Botosani, metropotam.ro, Mujer, Monitorul de Galati, Online Sudent, Orasul Suceava, Papa bun, Pap Tot, Radio Fix Botosani, ReplicaVedetelor.ro, Restograf, Retete ca la Mama, Retetele Marianei, Romania libera, Romania pozitiva, Satmareanul.net, Senso TV, Somes TV, stiuunloc.ro, Timisoara Express, traditionalromanesc.ro, Vacante la tara, Viata Buzaului, MTWebArt, Woman TV, WorldWide Romania, Ziarul Actualitatea, Ziarul de Iasi.
  Rețetele tradiționale maramureșene au fost preparate de Dan-Silviu Boerescu a.k.a. Bucatarescu la Point Studio.
  Filmul de preparare a rețetei este produs de New Multimedia Solutions iar fotografiile au fost realizate de Point Studio.
  Rețetele tradiționale maramureșene promovate în ianuarie 2014 sunt oferite de Complex Lostrița și Pensiunea Ideal, din Maramureș.
  Mai multe detalii despre proiect pot fi găsite pe site-ul www.traditiiculinareromanesti.ro, pe blogul
  www.traditiiculinareromanesti.wordpress.com și pe pagina de Facebook www.facebook.com/TraditiiCulinareRomanesti .

  Category : Traditii Culinare romanesti

  #reteta#din#maramures#rites#traditii#culinare#romanesti

arrow_drop_up
");