"Dănilă Prepeleac" / FILM ROMANESC / de Tudor Tataru

 • "Danila Prepeleac" / FILM ROMANESC regizat de Tudor Tataru (FULL HD) / Dupa o poveste de ION CREANGA
  Filmul romanesc si filmul moldovenesc face un pas inainte prin comedia DANILA PREPELEAC, fiind ecranizat dupa o poveste de Ion Creanga, filmat de regizorul Tudor Tataru in anul 1995. Filmul este o productie a studioului Buciumul in colaborare cu MoldovaFilm si RomaniaFilm.
  Danila Prepeleac, este interpretat de actorul Mircea Diaconu, alaturi de alti actori cunoscuti si care aduc in prim plan umorul romanesc, starnind emotii frumoase pentru copii cat si pentru cei maturi.
  DANILA PREPELEAC rezumat:
  Filmul dezvăluie istoria a doi frați însurați. Cel mai mare era harnic, grijuliu şi chiabur, pentru că unde punea el mâna punea şi Dumnezeu mila, dar n-avea copii. Iar cel mai mic era sărac.
  De multe ori fugea el de noroc şi norocul de dânsul, căci era leneş, nechitit la minte şi nechibzuit la trebi si plus la toate mai avea şi o mulţime de copii! Nevasta sărmanului DANILA PREPELEAC era muncitoare şi bună la suflet, iar a celui bogat era haina si zgarcita...
  Filmul are o temă cu origini în folclorul românesc și se desfasoara în jurul a două întâmplări ciudate. În prima parte, eroul de la tara, este prezentat de autor ca fiind sărac, leneș și prostănac, își dovedește incompetența și lipsa de prevedere într-o serie de trocuri dezavantajoase, ceea ce face ca să obțină în final o pungă goală în schimbul unei perechi de boi. Cea de-a doua parte a filmului prezintă aventurile lui Dănilă Prepeleac într-o pădure din apropierea satului, unde acesta se hotărăște să devină pustnic, neștiind că acel teritoriu era stăpânit de o oaste de diavoli. Confruntat cu aceasta, el supraviețuiește mai multor provocări prin păcălirea dracilor și, cu toate că își pierde un ochi din cauza blestemelor demonice, intra in posesia unei averi uriașe acordate de însuși Satan (Scaraoschi).
  Fimul Danila Prepeleac, ofera emotii frumoase copiilor, maturilor si aduce in prim plan, umor romanesc de alta data...
  Filmul a fost plasat pe Youtube cu acordul familiei Tătaru.
  Mai multe filme pentru copii si alte filme romanesti, gasiti pe acest canal:
  www.youtube.com/watch?v=-P0CpU0phm8&list=PLEPYkQdO6Y4UamPhuBSujA06NwwTHNvQk&index=2
  Filmul romanesc "AMINTIRI DIN COPILARIE" dupa o poveste de Ion Creanga:
  www.youtube.com/watch?v=5CS3AF0fzK4&list=PLEPYkQdO6Y4UamPhuBSujA06NwwTHNvQk&index=3
  Filmul pentru copii in roamana "DE CE ARE VULPEA COADA", il gasiti pe acest canal:
  www.youtube.com/watch?v=-P0CpU0phm8&list=PLEPYkQdO6Y4UamPhuBSujA06NwwTHNvQk&index=2

  Category : Filme comedie romanesti

  #quot#dănilă#prepeleac#film#romanesc#de#tudor#tataru

arrow_drop_up