Kinta- arte martiale/subtitrat in romana

  • Kinta este primul film de arte martiale din Malayezia, in fapt o coproductie Malayezia-Vietnam-Thailanda, regizata de C.L.Hor. Este primul film regizat de Hor, care scrie si scenariul, de scenele de lupta fiind responsabil un veteran al domeniului, din Hong kong, Kin Kar- Iok. In film au fost distribuiti cativa campioni autohtoni de wushu precum Robin Ho (fost campion mondial de wushu), Michael Chin sau Shaun Lee (campioni nationali de wushu) si, lucru interesant, desi filmarile s-au facut in Malayezia si Vietnam, limba filmului este cantoneza.
    In 1881, districtul Kinta din Malayezia devine un fel de El Dorado al regiunii datorita imenselor zacaminte de cositor descoperite. Practic aceasta descoperire aduce Malayezia pe harta lumii, aceasta devenind principalul exportator de cositor din lume. Multi investitori lacomi au incercat sa castige bani din aceasta afacere, fie ei straini sau autohtoni. ''Goana dupa cositor'' a declansat schimbari demografice in zona, un mare numar de emigranti din sudul Chinei ajungand sa lucreze aproape ca sclavi ai lacomilor afaceristi lipsiti de scrupule.
    Intr-o astfel de mina intalnim un grup de mineri tineri, iscusiti in arte martiale, care pun la cale o revolta din cauza conditiilor mizere, hranei putine si proaste si suprasolicitarii. In momentul in care se plang stapanului minei de aceasta situatie, primesc promisiunea ca problema va fi rezolvata. Insa, dupa plecarea lor, stapanul minei incearca sa ii omoare.Pe acest fond iese la suprafata o poveste mai veche, bine tainuita de proprietarul minei. Cand acesta din urma dispare, alaturi de oamenii lui de incredere, numirea unui nou sef al minei duce la o competitie a celor mai priceputi luptatori de arte martiale.

    Category : Filme online 2020

    #kinta#arte#martiale#subtitrat#romana

arrow_drop_up